5 жовтня 2018 року у Національному авіаційному університеті м. Києва відбулась Міжнародна наукова-практична конференція «Глобальні виклики побудови європейської безпеки. Роль громадських організацій у протидії екологічному, космічному і кібертероризму», учасником якої став директор Центру – к.е.н. Ващенко Олександр Миколайович.

На конференції політики, громадські діячі, науковці й світові експерти з безпеки обговорили глобальні виклики побудови європейської безпеки, питання екологічного, космічного і кібертероризму та запропонували системні заходи з протидії цим викликам і загрозам.

Організаторами конференції виступили МГО «Міжнародна антитерористична єдність» зі статусом учасника діяльності Ради Європи і ГО «Соціальна Справедливість «Совість». Партнерами організаторів були Державний Комітет телебачення і радіомовлення України, Національний авіаційний університет, Укртелерадіопресінститут, група IT компаній «Адамант», ГО «Центр розвитку «Медіафорум».

У рамках конференції проведено обговорення питань за трьома напрямками: екологічний тероризм, кібертероризм, аерокосмічний тероризм, зокрема терористичні загрози європейській безпеці та інформування міжнародних інституцій й урядів країн про методи системної протидії їх проявам.

Особливої уваги було приділено актуальним питанням протидії кібертероризму, реалізації конституційних прав доступу до інформації в умовах невизнаної війни. Зокрема, директор Центру стратегічної аналітики та антикорупційного менеджменту Ващенко Олександр Миколайович виступив з доповіддю під назвою: «Деякі аспекти протидії кібертероризму та сучасне бачення кіберзагроз бізнесу».

2

За результатами роботи конференції учасниками заходу було прийнято Рішення (проект), яке в подальшому, з урахуванням наданих доповнень, буде направлено до керівників держави, органів влади та відповідних міжнародних організацій.


logo center

News